Temnenje stekel na vozilih

temnenje






  
TEMNENJE STEKEL NA VOZILIH

Smo pooblaščeni vgrajevalci folij za temnenje stekel s strani Ministrstva za promet. Za temnenje stekel vozil uporabljamo le blagovno znamko ARMOLAN za katero smo certificirani vgrajevalci in distributerji s strani ARMOLAN g.m.b.h.  za Slovenijo in Hrvaško. Nudimo 10 letno garancijo na zatemnitev vozil. Stekla lahko zatemnimo za 99%. Temnenje stekel izvedemo v enem kosu, folijo za zatemnitev vozila montiramo za robove dvižnih stekel. ARMOLAN folije za temnenje stekel imajo 10 letno garancijo in ne spremenijo barve ali oblike. Temnenje vozila, oziroma avto stekel na vozilu pomeni predelavo vozila. Zato je potrebno vozilo odpeljati na homologacijski pregled. Ob zatemnitvi avto stekel vam priložimo vso dokumentacijo za vpis v homologacijski karton. Zatemnitev stekel na vozilu pomeni predelavo vozila kar pomeni, da je vozilo potrebno odpeljati na homologacijski pregled.Več si lahko preberete v zakonu o temnenju stekel.




Stopnje za zatemnitev vozil:

Ste v dvomih kakšno folijo za temnenje stekel vam naj vgradimo? Zato smo za vas naredili grafični prikaz: Temnenje šip-stekel. Prikaz ponazarja kako bo folija za zatemnitev vozila preprečila pogled v vaše vozilo. Svetujemo vam katero zatemnitev izbrati glede na vaše želje in potrebe. Razlikujemo temnenje glede na namen. Za preprečitev pogledov v vozilo uporabljamo folije z 20 in 5% prepustnostjo. Lahko pa izberete folije, ki rahlo otežujejo poglede v vozilo 30 ali 50% prepustnost in so na videz dosti svetlejše...V največjih primerih svetujemo in vgradimo 20% folijo, kajti vozilo po temnenju izgleda estetsko in zadošča vsem željam lastnika vozila.





zatemnitev












Razlogi za temnenje stekel:
Povečana varnost 
Temnenje stekel vozil ponavadi ne povezujemo z varnostjo. Temnenje stekel pripomore, da so stekla bolj odporna na udarce in praske. V primeru nesreče, je verjetno zdrobitve stekel in poškodb zaradi delcev stekla, veliko manjša. Hkrati bodo vaša stekla med vožnjo veliko bolj odporne na udarce letečih koščkov(kamenja)Povrhu vsega pa bodo tudi vlomilci dvakrat premislili, preden se bodo lotili vlamljanja skozi katero od vaših stekel, saj jih ne bo več tako enostavno razbiti.


Zaščita pred vročino in UV žarki
Temnenje stekel odbija velik odstotek sončne toplote, kot običajne - tudi do 65 % in več. Razliko boste še posebej občutili na daljših vožnjah in ko boste vaš avtomobil dlje časa pustili parkiranega na soncu.Priporočamo predvsem staršem zaradi zaščite otrok. Temnenja stekla bodo pripomogla k učinkovitosti klima naprave ter s tem zmanjšale porabo goriva in prispevale k manjši obrabi klimatskega sistema. Tudi lastniki vozil, ki že imajo tonirana stekla se naknadno odločijo za  zatemnitev vozila. Kajti tonirana stekla ne dosegajo rezultatov kot folija za temnenje stekel.

Večja zasebnost
Nekateri lastniki avtomobilov, se odločijo za zatemnitev vozila tudi zaradi večje zasebnosti med vožnjo ali počivanjem v avtomobilu. Tako bodo potniki,ki se odločijo za zatemnitev vozila še posebej na zadnjih sedežih ostali varno skriti pred očmi pešcev in ostalih udeležencev v prometu, vožnja z zatemnjenim taksijem ali limuzino pa bo na ta način še prijetnejša.

Sledite nam