Temnenje stekel na zgradbah

temnenje objektov, stavb

Temnenje  stekel na objektih

Nudimo vam štiri vrste temnenja stekel objektov oziroma lepljenje steklenih površin na stavbah. Temnenje stekel na objektih je kompleksen postopek. Zato  je potrebno predhodno opraviti pregled steklenih površin in ugotoviti katere folije za temnenje objektov so najbolj primerne. Lahko so zunanje ali notranje folije za temnenje stavb.
Od izbire folije za temnenje stekel na zgradbah je pomembnih kar nekaj dejavnikov.

Termoreflektivna folija

Termoreflektivne so folije za zatemnitev stekel na stavbah, da poleti zaščitimo notranje prostore pred UV žarki. Pozimi nam pa pripomorejo k ohranjanju toplote v prostoru.
Dobavljive so različne folije za temnenje steklenih površin na objektih.
Razlikujejo se po barvi, prepuščanju svetlobe, namenu in vrsti montaže.

Varnostna ali zaščitna folija

Je  debelejša  varnostna folija, ki je namenjena varnosti ob razbitju stekla. Vlomilcu pa preprečuje vstop skozi steklene površine. Varnostna folija za steklene površine preprečuje razsutje steklenih delcev, ki se zaradi nesreč, vandalizma ali vloma razletijo na nevarne kose. Struktura folije in moč lepila preprečuje , da se steklo ob razbitju drži skupaj, s čimer prepreči telesne poškodbe in tudi vlomilčev prehod skozi steklene površine. Proti vlomna folija je na videz kristalna čista in popolnoma neopazna.

Zaščitna folija se aplicira pod rob letev oknen, kajti edino tako zagotovimo, da varnostna folija nudi svoj namen.


Peskana ali dekorativna folija

Je folija, ki  nudi zaščito pred pogledi v prostor. Peskana folija preprečuje poglede v prostor ampak še vseeno prepušča svetlobo.
Peskana folija je dobavljiva v različnih odtenkih in jo je možno tudi potiskati.


ONE WAY VISION FOLIJA (perforirana folija)

Samolepilna luknjičasta folija One Way Vision je namenjena tisku in  omogoča enostransko vidljivost skozi steklene površine in hkrati rahlo zatemni prostor . Folija se aplicira-lepi z zunanje strani.

Sledite nam